Over ons

TC Ter Straeten

De club:

De club bestaat reeds sinds 1982 en is gelegen te Varsenare.

Met net geen 500 leden kunnen we rekenen op een bloeiende werking voor zowel volwassen, jeugd en kinderen.
Onze club beschikt over 7 outdoor tenniscourts met een gemalen steen als ondergrond, waarvan er 3 terreinen verlicht zijn.
Er is ook een tennismuur om te oefenen.
Reserveren van het terrein gebeurt online.

Ligging:

TC Ter Straeten: Hof Ter Straeten 8490 Varsenare

Routebeschrijving:

In Varsenare dorp, tegenover de kerk en naast de bakker, de dreef "Hof ter Straeten" inrijden, richting sportterreinen

Klik hier voor een kaart en extra informatie.

De velden:

    

Onze club beschikt over 7 velden met gemalen baksteen als ondergrond, waarvan er 3 verlicht zijn. Er kan gespeeld worden van 8u tot 23u.


Reserveren:

Reserveren kan enkel via het online reserveringsysteem via de site van tennis vlaanderen: www.tennisvlaanderen.be. Elk lid kan slechts 1 uur reserveren per beurt. Hierbij geeft hij op het door hem gekozen uur, de naam en voornaam van zichzelf en de tennispartner op. Indien er dubbel gespeeld wordt kan er 2 uur na elkaar gereserveerd worden, maar dan moeten er 4 namen ingevuld worden. Op niet gereserveerde uren kan er altijd gespeeld worden.

Het is verboden te spelen of te reserveren onder een andere naam.
Een nieuwe reservatie kan slechts gebeuren na het verloop van het gereserveerde uur.

Na 1 uur spelen moeten de spelers het terrein verlaten voor de volgende spelers.
Bij het verlaten moet het terrein volledig geveegd zijn!

Indien na 1 uur spelen, zich geen andere spelers aanmelden, mag er verder gespeeld worden tot hun komst.
Indien er zich binnen het kwartier na het uur geen nieuwe spelers aanmelden (die vooraf hadden gereserveerd)mag ook het 2de uur uitgespeeld worden.

Jeugdspelers jonger dan 17 jaar mogen op weekdagen niet reserveren na 19u.

Het bestuur kan afwijkingen maken op het reservatiesysteem ter gelegenheid van bijvoorbeeld, tornooien, tennislessen, interclubwedstrijd, dubbelavonden, clubactiviteiten,..

Toegang:

Toegang tot de velden gebeurt via een sleutel. Elk lid kan zijn eigen sleutel afhalen in het clublokaal, mits betaling van een waarborg van 30 euro. Indien u als laatste het terrein verlaat, dient u ook de velden terug af te sluiten met uw sleutel! 

Afspraken:

Het mechanisme ter afstelling van de nethoogte mag enkel worden bediend door de bestuursleden of hun aangestelde. Na elke speelbeurt moet het terrein geveegd worden zoals is voorgeschreven. Wij vragen ook steeds de pleinen voor en/of na elke speelbeurt te besproeien via de handmatige sproei-installaties. Het bedienen van de automatische sproei-installatie gebeurt enkel door de bestuursleden of hun aangestelde. Het dragen van specifieke tennisschoenen is verplicht! Pantoffels met sterke reliëfzolen of noppen (vb. loop- of joggingsschoenen) zijn ten strengste verboden!
 

Het clublokaal:

      

Bereikbaar via telefoon: 050/38.04.24


Openingsuren kantine:

Van maandag tot vrijdag, telkens vanaf 19u (tijdens tennisseizoen)
Op elke interclubontmoeting en clubactiviteit


Kleedkamers:

De kleedkamers heren / dames (met elk 1 douche)  en toiletten staan elke dag ter beschikking van de leden. Toegang gebeurt via de sleutel die toegang geeft tot de velden. .